Bijna een kwart van alle Nederlanders heeft slaapproblemen


Te weinig slaap - zelfs voor één nacht - kan ervoor zorgen dat je te maken krijgt met verschillende onaangename effecten: prikkelbaarheid, slaperigheid overdag, vertraagde reactietijd en verminderde focus en concentratie. Slecht slapen werkt overal in door. Door slecht te slapen gaan je prestaties achteruit, met als gevolg dat je onherstelbare fouten en beslissingen kunt maken. Meestal begint het met een paar nachten slecht slapen en vervolgens kan dan een vicieuze cirkel ontstaan. Hoe vaker je slecht slaapt, hoe gefrustreerder je hierover kan raken. De  REM-fase van de slaap, zeg maar de diepe slaap, is een essentiële slaapfase. Tijdens deze droomslaap worden emotionele gebeurtenissen namelijk verwerkt en wordt belangrijke informatie opgeslagen in je geheugen. Mis je de deze fase van je slaap dan kan dit problemen geven met je lange termijngeheugen en emoties die niet worden verwerkt.

Lichamelijke gevolgen van een slechte nachtrust

Als je vaker niet genoeg slaap krijgt, kan dit leiden tot allerlei fysieke effecten, waaronder problemen voor de gezondheid van je hart. Maar zelfs een paar gemiste nachten slaap kunnen een fysieke tol van je lichaam eisen. Gebrek aan slaap veroorzaakt een toename van stresshormonen. Dat zorgt er dan voor dat je hartslag en je bloeddruk gaat stijgen. Die veranderingen zijn meestal niet zorgwekkend als ze af en toe gebeuren. Maar als het regelmatig voorkomt, kan dat blijvende gevolgen hebben voor de gezondheid. Een goede nachtrust is dus essentieel voor een gezond lichaam.

Bad sleep

Stress en angst zijn de belangrijkste oorzaak van slecht slapen

Stress en angst leiden het meest tot slapeloosheid en slaapproblemen, de absolute oorzaak Nr1. Andere oorzaken kunnen zijn alcohol- of sigarettengebruik, gebrek aan lichaamsbeweging, lawaai en het gebruik van bepaalde medicijnen. Tegen lawaai kun je je wapenen door oordoppen in te doen. Maar stress en angst zit van binnen dus dat moet je op een ander manier aanpakken. Zeker als er gedurende de dag gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die diepe indruk hebben gemaakt met een emotionele impact kan dat ervoor zorgen dat je 'avonds eindeloos ligt te piekeren in bed. Dan ga je al snel denken aan slaappillen, met de nadelen van bijwerkingen zoals sufheid en een groot risico op afhankelijkheid.

Hoe Hypnotherapie jou kan helpen weer heerlijk te slapen

Hypnose tegen slapeloosheid zorgt voor beter slapen zonder medicijnen en is tevens veilig. Met hypnose kun je de diepe, rustgevende slaap ontwikkelen die je nodig hebt voor je gezondheid en welzijn. Door een combinatie van positieve hulpbronnen, zelfhypnose en ankers kun je jezelf vlak voor je gaat slapen helemaal ontspannen en zul je vanzelf in slaap vallen. Elke dag weer opnieuw.

Slapeloos

De Sessie

De behandeling Beter Slapen bestaat uit 1 sessie van 75 minuten. Tijdens de sessie Beter Slapen wordt de nadruk gelegd op het afbouwen van stress en angst vlak voor het slapen gaan. Er worden ankers geplaatst zodat door zelfhypnose snel een staat van diepe ontspanning kan worden bereikt. Het is zo makkelijker om emotionele ladingen van je af te laten glijden en zo heerlijk in slaap te vallen. Tevens wordt er aangestuurd om de emoties, die er dan nog wel in je onderbewustzijn zijn, tijdens de slaap via aangename dromen te verwerken. 

Behandeling Beter Slapen

  • Voorgesprek met koffie of thee
  • Persoonlijke benadering op maat
  • Hypnose sessie van 75 minuten
  • Tarief: € 89,-
logo