Is hypnose gevaarlijk?

Nee hoor, hypnose is volstrekt ongevaarlijk. Hypnose kun je vergelijken met dagdromen, helemaal opgaan in een film of een boek. Je slaapt dus niet echt en bent ook niet bewusteloos. Tevens kun je er ook niet in blijven hangen, elke vorm van hypnose is zelfhypnose en jij blijft de controle houden gedurende de sessie. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij zelf wilt veranderen.

Is hypnose eng?

Hypnose is niet eng maar een heerlijke en ontspannen ervaring. Je houdt de controle over jezelf en kunt stoppen wanneer je wilt. Er is niets wat een hypnotiseur je kan laten doen of veranderen wat jij niet wilt. Een hypnotiseur maakt gebruik van mechanismen die het brein al van nature heeft om veranderingen te maken in het onderbewustzijn.

Tijdens hypnoseshows laten de hypnotiseurs mensen allerlei gekke dingen doen. Hoe zit dat?

Aan deze shows werken de deelnemers maar al te graag mee! Mensen gaan naar een show om plezier te beleven. Worden ze eenmaal geselecteerd om mee te doen dan willen ze het publiek en zichzelf niet teleurstellen. Iedereen wil een leuke avond dus gek doen hoort daarbij. Enkele deelnemers zullen dus tijdens de voorstelling grappige suggesties accepteren en uitvoeren zolang die binnen hun normen en waarden vallen. Deze shows hebben echter niets te maken met hypnose als therapie. 

Hoe voelt het om onder hypnose te zijn?

Iedereen die ooit wel eens in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijke staat van zijn, je maakt alles mee maar voelt je tegelijk heerlijk ontspannen. Vergelijk het met hoe je je voelt vlak voordat je in slaap valt.

Ben ik te hypnotiseren?

Zo'n 97% van alle mensen is te hypnotiseren. De één gaat wat dieper in trance dan de ander. Ben je al eens helemaal opgegaan in een boek of in een film? Was je wel eens wat tijd "kwijt" in de trein of bus? In beide gevallen was je al in een lichte trance. Medewerking is belangrijk en dat je openstaat voor ontspanning. 

Vervangt hypnotherapie de reguliere geneeskunde?

Nee, hypnotherapie is een prachtige aanvulling op de reguliere geneeskunde maar geen vervanging, ga bij twijfel altijd naar je huisarts!

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekeraar?

Hypnotherapie wordt door sommige verzekeraars voor een deel vergoed in de aanvullende verzekering. HypnoCentrum Zwolle is aangesloten bij CAT. Wil je weten of er een vergoeding plaats kan vinden? Geef dat dan altijd vóór de behandeling aan. We kijken dan graag vooraf of een vergoeding via je verzekeraar mogelijk is bij HypnoCentrum Zwolle. 

Hoe gaat HypnoCentrum Zwolle om met mijn privacy?

HypnoCentrum Zwolle houdt zich aan de zwijgplicht wat betekent dat er geen enkele informatie gedeeld wordt met derden. Documenten worden veilig gearchiveerd en digitale informatie wordt 128k versleuteld opgeslagen.

Hoe vindt de betaling plaats?

De betaling vindt plaats na de behandeling, bij voorkeur pinnen. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Meestal zijn 1 tot 3 sessies voldoende voor het oplossen van één specifiek probleem. Het kan echter voorkomen dat er aanvullende sessies nodig zijn. Ook kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld later nog een extra sessie wilt om de therapie extra kracht bij te zetten of de positieve verandering in stand wil houden. Het is ook mogelijk dat er een ander probleem is waar je graag aan wilt werken. Geen mens is hetzelfde en hypnotherapie blijft maatwerk.

Werkt hypnotherapie altijd?

Hypnose werkt net als andere medicijnen of therapieën niet voor iedereen. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor bij hypnose, en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is. Verder is het voor het slagen van de sessie heel belangrijk dat er voldoende medewerking is van de cliënt.

Kan ik vlak na de sessie autorijden?

Autorijden na een sessie is meestal geen enkel probleem. Hooguit voel je je na de sessie nog een beetje loom. Maar tevens ben je ook heerlijk ontspannen. Je kan en mag na de sessie dus gewoon autorijden en aan het verkeer deelnemen. Uiteraard blijf je wel altijd zelf verantwoordelijk voor deelname aan het verkeer.

Hoe bereid ik me voor op een sessie?

Het is verstandig om voor de sessie even naar het toilet te gaan, het is natuurlijk niet prettig om eenmaal in sessie naar het toilet te moeten. Gelukkig heb je daar bij aankomst nog ruim de gelegenheid voor. Draag bij voorkeur makkelijk zittende kleding die niet knelt. Vergeet tevens niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak.

logo